Mariska Meijers: de designer achter MARISKA MEIJERS AMSTERDAM

Mariska Meijers: de designer achter MARISKA MEIJERS AMSTERDAM

Mariska Meijers is een zeer inspirerende vrouw. Ze laat zien dat je ondanks dat je een succesvolle baan hebt waarvoor je de hele wereld over reist, het roer om kan gooien en je hart kan gaan volgen. In tien jaar tijd heeft Mariska haar passie voor kleur en design weten om te zetten in een succesvolle business als designer, met export naar 35 landen.

Inspiratie halen uit alledaagse dingen

MARISKA MEIJERS AMSTERDAM staat bekend om haar design meubelen en accessoires die passen in het dagelijks leven. Het is dan ook niet gek dat Mariska haar inspiratie voor haar ontwerpen haalt uit alledaagse dingen; mensen om haar heen, fietsen door de stad, bootjes op de Amsterdamse grachten, een mooie bos bloemen. Dit persoonlijke is de kracht van haar bedrijf, samen met dat ze het klein houdt en alleen samenwerkt met high quality bedrijven. Zoals kleine ateliers in Amsterdam, Origin® Design Department voor het behang en enkele Europese bedrijven die uniek werk bieden.

Kleur geeft energie

Mariska is tien jaar terug gestart met het maken van schilderijen, het gebruik van kleur is daarbij essentieel om het gevoel, de boodschap, over te brengen. Ze beschrijft heel duidelijk wat kleur voor haar betekent; ‘Kleur geeft heel veel energie, je kunt ermee spelen en dingen benadrukken, een omgeving warm maken. Je kunt echt leven blazen in een huis door alleen al een paar kleuren toe te voegen’. Deze energie zie je terug in al haar ontwerpen. Ondertussen is Mariska designer van behang, kussens, dienbladen, stoffen, kleine meubelen, lampenkappen, enzovoort. Ieder product wordt vanaf de basis door haar ontworpen.

Food, fashion, organised, interior, events, life

Ook vraag ik Mariska naar de ‘proofs’ in haar persoonlijke leven. Mariska zegt over de FoodProof heel eerlijk; ‘Ik kan een moord doen voor een lekker frietje met Belgische mayonaise’. In de podcast vertelt Mariska dat ze haar drukke ondernemersbestaan goed weet te combineren met een privéleven. Ook hierin voert energie de boventoon. Een rijk sociaal leven wat zich afspeelt op een steenworp afstand van haar huis en studio of in het buitenland.

FashionProof wordt gekenmerkt door haar eigen kimono’s. Deze staan altijd goed ongeacht wat je erbij draagt en ze zitten gewoon heel erg lekker. Voor OrganisedProof is haar rechterhand Eliza haar reddende engel. InteriorProof is eigenlijk bijna onnodig om te vragen, want Mariska ademt interior. Het is dan ook niet gek om te horen dat haar woonruimte regelmatig door fotografen wordt gebruikt voor fotoshoots voor in magazines. ‘Een interieur moet niet te veel gestyled zijn. Een goede mix van oude en nieuwe dingen en vooral veel persoonlijke dingen erin’.

Wanneer ik het met Mariska over EventProof heb, blijkt wederom hoe haar producten vertegenwoordigd zijn over de hele wereld. Je staat verstelt wanneer je hoort wat ze allemaal doet; van een goed doel met hockeymeiden tot High Point North Carolina in the middle of nowhere.

Designer Mariska over vijf jaar

De laatste proof is altijd LifeProof. Waar zien we designer Mariska over vijf jaar? De woorden ‘spannend’, ‘blijven ontwikkelen’ en ‘hotel’ komen over haar lippen. Ik denk dat ze ons nog veel meer gaat verrassen! Geïnteresseerd? In deze podcast vertelt Mariska waar je haar kan vinden. Dus zet je koffer maar vast klaar, want je gaat de wereld over!